maandag 25 juli 2011

Nail Art Tutorial: I've got orange on my nails!

Moeilijkheidsgraad: 

Het zonnetje laat zich zien en wij, als nagellak-addicts, krijgen zin om onze nagels van een vrolijke kleur te voorzien. Ik had echter zin in wat meer, een nail art om precies te zijn! Dus ik ging vrolijk aan de slag op mijn gloednieuwe nepvingers (goh, klinkt nog best eng!) en het resultaat is eerlijk gezegd leuker dan ik had durven hopen!  


 Dit is de creatie zonder top coat. Hieronder is hij mét topcoat, je ziet dat alle lijntjes wat zijn vervaagd en dat het meer één geheel is geworden. Het is dus belangrijk dat je een topcoat aanbrengt!

Een sinaasappel!
Omdat ik het wel leuk vond gelukt besloot ik een tutorial voor jullie te maken! Ik zal zeker meer tutorials posten want ik heb al wat vooruit gewerkt (: Ik show de how-to door middel van een getekende vinger in photoshop, dat vind ik het fijnste werken; hoef ik dat priegelwerk niet nog een keer te ervaren, haha! En het is denk ik duidelijker voor jullie.
 Dit zijn alle spullen die ik heb gebruikt.
- Een base coat. Die van mij is volgens mij niet meer verkrijgbaar, hij is al zo oud! Maar wel fijn. Een basecoat is belangrijk, de volgende laag nagellak zal er beter op gaan en het voorkomt dat je nagels verkleuren! Die arme vingertjes toch.
- Essence Colour & Go - 57 Can't Cheat On Me. Een zilverkleurig lakje met glitters! (En licht holografisch in de zon!<3)
- Action nagellak, het zit in een set van 6. Het zijn neon kleuren en volgens mij is het van MAX nails. (verpakking weggegooid!) Fel oranje met een beetje shimmer.
- Etos Effect nails 005. Een fel oranje kleur zonder shimmer, maar wel wat donkerder dan de Action kleur. (Dat is nodig! Een donkerdere kleur oranje.)
- Een witte nagellak. Maakt niet zoveel uit welk merk.
- Essence multi dimension - 70 Makes Me Weak. Een licht oranje, perzik-achtige kleur.
- Essence quick dry topcoat. Gewoon een goede top coat!
Wat je dus qua oranje nodig hebt: Fel oranje, donkerder oranje, licht/perzik oranje.
De Tools:
- Dotting tool
- Kleine satéprikkers
 Dit is de nepvinger! Creepy, right? Ik heb een set van 3 voor mijn verjaardag gekregen. Mijn vader kwam er mee aan, en ik schrok me helemaal rot! Maar eigenlijk zijn ze best handig, sterker nog: Ik kan niet meer zonder! Al mijn nail arts worden op deze vingers uitgeoefend. Ik kreeg er ook nog een doosje met 50 nepnagels bij. Die zijn wel vreselijk lang, dus ik moet ze steeds knippen en bijvijlen. Maar dat vind ik geen probleem. 
Oké, genoeg gepraat. Op naar de tutorial! Hopelijk is alles duidelijk.

 - Maak je nagels schoon en haal je nagellak er af. (Als je die nog op had.) Voorzie je nagels van een base coat, en laat het drogen.
- Lak je nagel met de zilveren kleur. Waarschijnlijk heb je twee laagjes nodig, voor een goede dekking!
- Probeer een mooi, half/kwart rondje te maken met je fel oranje lak (die van de action!) Probeer de vorm van het voorbeeld van de derde nagel na te maken. Lak één of twee laagjes, hangt ervan af welke nagellak je gebruikt.
- Zet met de witte nagellak een rondje onderaan de nagel. Gebruik een dotting tool voor een preciezer rondje. Dit is het 'midden' van de sinaasappel!
- Pak je satéprikker en zet een nagellak druppel op een papiertje. Dip je satéprikkertje in de druppel en maak lijntjes uit het witte rondje. Trek ze niet helemaal door tot de oranje rand, laat een stukje vrij!
- Verbind de uiteindes van de witte strepen, maar niet met een rechte streep. Doe het met een ronde lijn! (Probeer een sinaasappel voor je te zien. Die hebben een soort van halve boogjes!)
- Maak met je satéprikker witte 'zaadjes'. Zoals op de tekening!
-  Trek met de donkerdere oranje kleur een lijn tussen het zilver en oranje! (Dus met de Etos kleur) Ik zou een satéprikker gebruiken! Zie tekening.
- Nu begin je met de schaduwen maken. Dit is een beetje priegel werk, je hebt niet de makkelijkste tutorial gekozen om na te maken, haha. Probeer gewoon op te volgen wat ik heb getekend, het is een beetje moeilijk om uit te leggen.
- Pak de perzikkleur en zet met een satéprikker lijntjes tegen de witte lijntjes aan. Klinkt onduidelijk. Volg maar gewoon de tekeningen. Misschien had je dat het beste de hele tutorial kunnen doen, zonder mijn onduidelijke uitleg erbij.
- Ga met de prikker door de net gemaakte streep. Zet je prikker erin en probeer het een beetje naar buiten te duwen. Zodat je heel kleine streepjes krijgt. Dat zorgt ervoor dat het wat meer een geheel wordt.
- Doe nog wat perziklak op je prikker en maak een soort sterretje in het grote witte rondje.

Top coat erover, en je bent klaar!
Looks delicious, doesn't it?

1 opmerking:

Romy zei

Wauw het ziet er erg mooi uit!

xx